Ge dig själv en Nystart!

Du kanske har följt Nystartarnas resa i tidningarna Mera Linköping/Norrköping & Paus (helgbilaga i Östgöta Correspondenten & Norrköpings Tidningar), om inte kan du läsa om dem här!


Vill du ge dig själv en nystart?

Du kanske vet vad du vill förändra och ungefär vad du behöver göra men kommer ändå inte igång? Eller så har du saker i ditt liv som du inte kan förändra, men skulle ändå vilja leva ett mer tillfredsställande, meningsfullt och vitalt liv?


Livspraktiken hjälper dig! Vår webbkurs innefattar de steg du behöver för att kunna genomföra de förändringar du vill. Den kan också användas för att få perspektiv och hitta vägar att leva ett meningsfullt, aktivt och vitalt liv med de svårigheter och bekymmer du har.


Stegen kursen innehåller är: 

1. Hitta mening och motivation. För att kunna få till en hållbar förändring behöver du komma i kontakt med det som är riktigt viktigt för dig eftersom det är där din drivkraft och motivation finns.

2. Varför vi gör som vi gör. Grundläggande förklaring av de principer som styr mänskligt beteende och hur vi kan identifiera beteenden som antingen för oss närmare eller längre ifrån det vi vill.

3. Konsten att vara där man är. Närvaro, eller mindfulness, ligger som en grund för att du ska kunna uppfatta vad som händer i olika situationer vilket gör det möjligt för dig att aktivt välja hur du vill agera istället för reagera.

4. Kick Your But´s. Nycklar som hjälper dig förhålla dig till ohjälpsamma tankar och känslor på ett mer hjälpsamt sätt.

5. Selfcompassion. Bli vän med sig själv och sluta med självsaboterande beteenden.  

6. Att omsätta ord till handling. Skapa din egen vägkarta som tar dig dit du vill.

7. Påfyllning. Den här delen hjälper dig identifiera vad som inte fungerar när du hamnar av banan och hjälper dig snabbt komma tillbaka igen.

Läs gärna mer om kursen i bloggen!

Materialet kommer att presenteras i skrift, genom föreläsningar och övningar och du har också möjlighet att boka individuella stödsamtal om du behöver.

Kursen kommer snart finnas tillgänglig i vår shop - om du vill få information skickat till dig när kursen startar upp, skicka dina uppgifter till oss genom formuläret nedan - Vi ser fram emot att höra ifrån dig!


Tills webbshopen är igång kan du köpa kursmaterialet i form av e-bok, tillhörande arbetsblad och mp3 filer genom att klicka här! 

Just nu pågår en ny omgång Nystart i samarbete med Åtvidabergsplatsen. Nedan hittar du som vill hänga med i processen arbetsblad som vi använder:


Värdegrunder svenska.nystart.pdf

Fotograf: Liza Collins