Livspraktiken - Livet i praktiken!

Sedan 2008 driver leg. sjukgymnast & beteendevetare Cecilia Olsson Livspraktiken. Med utbildning inom bland annat psykosomatisk sjukgymnastik, basal kroppskännedom, KBT, ACT och klinisk psykologi hjälper Cecilia individer, grupper och organisationer hitta vägar för att nå dit de vill. 


"Ibland kan det hänga på att man inte riktigt tagit reda på varför något är viktigt och att man därför har svårt att komma rätt. Eller så kan det vara förhållningssättet till tankar och känslor som hindrar en från att komma dit man vill" menar Cecilia.


"Många gånger kan det också vara så att man vet var man vill, man vet ungefär vad man behöver göra, men kan får ändå inte riktigt till det. Det här är något jag tror nästan alla kan känna igen sig i" fortsätter hon.


"För att få fatt i den där riktiga inre drivkraften är det viktigt att ha nära kontakt med sitt varför, det som är riktigt viktigt för oss. Det är den här kontakten som gör oss motiverade och levande. Det är det som ger våra liv mening och vitalitet" säger Cecilia och fortsätter: "I våra stressade liv och kroppar hamnar vi väldigt ofta i våra huvuden. Vi blir nästan som upp och nervända trianglar som balanserar på spetsen. När vi använder oss av olika fysiska övningar kan vi vända på den här triangeln och vända basen nedåt igen. Därigenom får vi en ökad fysisk stabilitet och flexibilitet, vilket i sin tur påverkar vårt mentala tillstånd i samma riktning".


När Cecilia arbetar med en klient, är ute hos en företagskund och arbetar med personalgrupper eller föreläser så använder hon hela sin kompetens om människan och skräddarsyr upplägg som passar just den kontexten. Övningar för motivation, tankar, känslor och kroppen hittar du också i våran kommande webbkurs.


Om du undrar hur vi kan hjälpa just dig - ta kontakt och beskriv vad du vill ha hjälp med så presenterar vi ett upplägg för just din förfrågan. Vi ser fram emot att höra ifrån dig!